BEHANDLING AF FODVORTER I FODKLINIK HASSERIS

Fodvorter skyldes en virus, området kan være øm, det kan være smertefuldt, hvis vorten sidder på et sted der er udsat for tryk.

Infektionen fører til, at huden fortykkes, og der dannes en vorte, hvor infektionen er. Vorter kan opstå på både hænder og fødder.

Vorter er små og blomkålslignende, skraber man det forhornede lag af, kan man se 3-4 blodkar i centrum af vorten. Inden behandling af vorten, fjernes det forhornede lag, så er behandlingen mere effektiv.

Vorter smitter ved direkte kontakt, og man kan også smitte sig selv. Vorter kan smitte via håndklæder og andre genstande, som kommer i kontakt med vorten, samt hvis man rører ved den eller bevæger sig rundt på bare fødder i vådrum som svømmehaller og idrætshaller. Vorter behandles ved at ødelægge vævet, hvor virus sidder. 

De er typisk 4-5 mm store og har en uregelmæssig overflade. Vorterne kan sidde enkeltvis eller i grupper.

Der findes ingen nemme løsninger, og vortebehandling kan være langvarig, da der ikke findes en 100% effektiv behandling, derfor er det ofte tålmodighedskrævende at få vorter behandlet.

Behandlingen afhænger af personens immunforsvar, hvor på huden vorten findes og hvilke gener vorten fremkalder, samt antal og hvor længe man har haft vorten.

Fodklinik Hasseris behandler med Verrutop®. Verrutop® er ikke et håndkøbspræparat og behandlingen må kun udføres af faglig sundhedspersonale Verrutop består af en rækkende ætsende væsker og zink.

Indeholder:
Acidum nitricum, cupri II nitras trihydricus, Exip.Ad Solutionem, Zinc nitrat.

 

Verrutop virker ved at udtørre området hvor fodvorten er, behandlingen foregår ved, at det forhornede hudlag fjernes på og omkring vorten. Derefter dryppes væsken på vortevævet. Behandlingen gentages efter 7 – 14 dage.

 

Behandlingen gentages op til optil 6 gange, hvorefter vorten ofte vil være væk, men dette afhænger af størrelsen og alderen på vorten. Som regel er der resultater efter 2-3 behandlinger, men der findes ikke en 100 % effektiv behandling af fodvorter, og derfor er det ofte tålmodighedskrævende, at få dem behandlet.

Første behandling på klinikken…………………….kr. 350

Efterfølgende behandlinger på klinikken…………..kr. 200

Hvad kan du selv gøre:

      • Undgå at røre ved vorterne og derved øge risiko for smitte
      • Brug badesko i offentlige baderum
      • Brug gymnastiksko i idrætscentre
      • Få behandlet vorter hos Fodklinik Hasseris

                      Behandling af fodvorter :

               Behandling af fodvorter kan ske med håndkøbspræparater, der alle har til formål at ødelægge huden, hvori 

               vortevirus findes. 

               Behandlingen foregår ved, at det forhornede hudlag fjernes på og omkring vorten. Derefter behandles vorten.

               Der findes desværre ikke en 100 % effektiv behandling af fodvorter, og derfor er det ofte tålmodighedskrævende                   at få dem behandlet.

Statsautoriseret Fodterapeut i Aalborg og Hasseris
fodterapeut aalborg og hasseris med egen fodklinik